Menu

Compare Listings

HOUSE IN VALLDOREIX DESIGNED WITH THE IDEA OF LIVING INSIDE A CUBIC SCULPTURE.

€4,400,000
  • Icon
    4
    Bedrooms
  • Icon
    4
    Bathrooms
  • Icon
    Property Size
    720 m2

Description

This magnificent property was designed with the idea of ​​living inside a gravity-defying cubic sculpture. It consists of a series of cubes that interact with each other, opening outwards, giving a sense of eternal continuity of spaces and views perfectly framed by glass walls.

The empty central space that connects the rooms with glass bridges stands out, creating a sensation of momentary weightlessness.
The different rooms are located on the upper floors, highlighting the first floor master suite and the third floor suite with an attached office with a Monsterrat point of view.
The internal circulation can be carried out by means of a staircase with glass steps that revolves around a stone-covered monolith that in turn accompanies us.
On the ground floor we find the 75 m2 living room and a fabulous kitchen suitable for the most demanding. The office table extended to the outside porch stands out in the kitchen.
The exquisite finishes allow pure lines that convey a sense of harmony throughout the house.
In the basement, we find the cinema room, the gym and the sauna area, all with natural light through the pool, a solution created by the architect to increase the sense of connection in all the elements of the house. It also has parking for 4 cars.

All floors are connected by an elevator that runs through them.

Living in this house that goes one step beyond the concept of a work of art turns out to be a sensory experience with a perfect balance of technology, comfort and harmony between the spaces.
One last important detail that gives the property a new dimension is the possibility of acquiring the adjacent plot, where a guest house could be built perfectly integrated with the property.
It is a complementary construction to the main house, which houses a general meeting space for many people with built-in Argentine style barbecue, work island, wine cellar and refrigerator, which can be completely opened by means of the sliding door system that connects the space. with a semi-olympic pool like a river that crosses the property lengthwise. The front garden would be prepared to house an ecological garden and the whole environment would be surrounded by small birch forests as in the main house. In addition, an overhang that gives shelter to a space for 2 cars or a play area. At the top there is a bridge that connects the two properties that pass over the pool, giving access to the main space from above.The flown area would be a landing with a fire pit area housed in the natural stone wall that acts as the axis for the construction and that would have a retractable slat system that allows it to be opened or covered.

Updated on November 3, 2020 at 8:40 pm

Address

  • City: Valldoreix
  • Country: Spain
Salvador Font
  • Salvador Font
View listings

Enquire about this property

No Review ( 0 out of 5 )

Write a Review

Login for Review